Кухненски гръб от стъкло

Последна редакция на 28/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 4 293 пъти

Кухненският гръб от стъкло е правилното решение, ако искате изчистен дизайн за кухнята си. Също като техническия камък, и стъклото се предлага в големи панели, съобразени с пространството, където ще бъде поставено. Различни цветови варианти и текстури и при този вариант не липсват, което ви позволява да се радвате на много красиви изпълнения.

Предимства: Кухненският гръб от стъкло се отличава със здравина и издържливост, поддържа се и се почиства с лекота. Поставянето му също е лесно, като може да се залепи или закрепи за стената с винтове.

Недостатъци: Пръските от вода и мазнина си личат ясно върху стъклената повърхност, добре е да се почиства редовно. Същото се отнася и за праха.

Вижте още: Лепене на плочки-цени

Свързано:

Идеи за кухня Пътеводител в кухнята: Как да изберем перфектния кухненски гръб

Представяме ви една страхотна кухня, излязла директно от мечтите на всеки изкусен кулинар. Тя разполага с практично обзавеждане и невероятно хармонично излъчване, което допълва перфектно интериора на дома. Тук собствениците инвестират в изграждането на Г-образен кухненски модул, като една част от него е отделена изцяло за вграждане на уредите и съхранение на съдове и пособия. Другата половина на модула е представена от светли долни шкафове от МДФ плоскости и практични горни шкафове от дърво. Съчетанието между бяло и дърво е изключително модерно и все по-често срещано, особено в жилищата, подчинени на скандинавския стил в интериора. За да се създаде допълнителна работна площ в тази кухня, майсторите конструират функционален кухненски остров в бяло, който приема ролята и на удобна зона за хранене. Така се заобикаля нуждата от изграждане на отделна трапезария в помещението, като същевременно кухнята се превръща в едно по-комуникативно и уютно пространство. Друг впечатляващ елемент от нейното обзавеждане е стъкленият кухненски гръб, чието елегантно излъчване е подчертано от ефектното вградено осветление.