Класическо и модерно в едно

Последна редакция на 27/04/2024 от Ани Атанасова
Източник | Видяно 1 715 пъти

Обикновено, когато решаваме какво ще бъде обзавеждането и цялостният стил на кухнята ни, ни се налага да решаваме между класическото и модерното. През тази година обаче двата стила станаха едно - класически модернизъм.

Появяването на тази нова мода обаче не означава, че ще трябва да бръкнете в спестяванията си. С няколко лесни стъпки и евтини обновления можете да превърнете досегашната си кухня в разностилно съвършенство.

Вижте също: 6 съвета за успешен ремонт на кухня

Свързано:

Идеи за кухня 5 кухненски тенденции за 2015

Изграждането на бяла кухня в просторното помещение е страхотна идея, особено за тези от вас, които се стремят да комбинират невероятна функционалност и оригинален дизайн. Тук основата на кухнята представлява сиви стени и тъмен ламинат на пода, така че белият кухненски модул да изпъква на фона на останалата част от интериора. От гледна точка на неговия дизайн, той е разделен на три основни части, чието разположение е съобразено изцяло с правилото за работния триъгълник. Изчистените линии на шкафовете са съчетани успешно с практични кухненски плотове от естествен камък и кухненски гръб със сходна визия. По този начин се създава завършеност на дизайна, постигната и чрез поставянето на ефектни метални елементи, като оригналните абажури например. Удобният кухненски остров от своя страна предоставя допълнително място за съхранение на кухненски пособия и съдове, като приема ролята и на практична зона за готвене и обработка на продукти. С цел да превърнат кухнята в едно по-комуникативно и приятно пространство, собствениците поставят телевизор в нея, като това е поредната стъпка към това преходът между кухня и хол да бъде практически незабележим.