Плотове от естествен камък

Последна редакция на 27/04/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 3 192 пъти

Любителите на естествените материали ще се съгласят, че, макар и студени, плотовете, направени от естествен камък, сгряват най-много сърцето. Нищо не се съчетава с масивното дърво по-добре от естествения камък. За онези от вас, които обичат да месят теста и да пекат хлябове и сладки, плотовете от естествен камък ще са рай, защото са най-подходящи. Представете си как са се справяли бабите ни преди време.

Плюсове:

  • Изключително устойчив, на практика - вечен
  • При поддръжка има антибактериални свойства
  • Издръжлив е на удари и на много високи температури

Минуси:

  • Трябва да се почиства старателно
  • Изключително скъп е
  • Много е тежък и монтажът му е сложен

Ако вече сме ви вдъхновили, за да се поглезите с кухнята-мечта, може да се обърнете за изпълнението на идеите си към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. На сайта ще откриете кратко представяне на специалистите, както и мнение на потребители, които са ползвали услугите им. Ако желаете директно да получите оферта за вашия проект, заявете го безплатно и сравнете условията, които ще ви предложат.

Свързано:

Идеи за кухня Какви плотове да изберем за кухнята?

Естественият камък намира все по-широко приложение в съвременния дом. И така се наблюдава една изключително интересна тенденция, при която, колкото по-модерни стават жилищата ни, толкова по-старателно опитваме да сближим дизайна им с естествената природна красота. Затова, ако разполагате с по-голям бюджет и време за изпълнение, препоръчваме да съчетаете дървения кухненски модул с практичен кухненски плот от естествен камък. Сред основните предимства на този тип плотове е тяхната практичност, завидна издръжливост и най-вече дълготрайност. Ако поставите плот от естествен камък в кухнята, можете изобщо да не се тревожите за подмяна на кухненското обзавеждане в следващите пет-десет години. Особено в съчетание с подходящ кухненски гръб и красиво осветление, този кухненски плот може да се превърне в стилен акцент от дизайна на дома, който освен с невероятна визия, се отличава и с изключително лесна поддръжка.