Каменни елементи - усещане за хармоничност и свързаност с природата

Последна редакция на 27/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 2 819 пъти

Каменните мотиви създават онази специфична автентична обстановка, от която лъха уют, а едновременно с това, придава стилен и красив вид на дома.

Не е задължително да се изграждат цели стени от камък, достатъчно е да се декорира малко кътче в кухнята, съчетано с вкус с останалата част от интериора.

Свързано:

Идеи за кухня 6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството

Тази модерна кухня е същинско произведение на изкуството! Тя съчетава невероятната функционалност, присъща на всеки модерен дом, с усещането за топлина и комфорт, което превръща кухнята в много повече от място за готвене. Тук тя е част от общо просторно помещение, което я обединява с дневна или трапезария, а за да се осъществи по-плавен преход между отделните зони, собствениците залагат на подова настилка от устойчив естествен паркет. От своя страна светлите стени и ефектното вградено осветление създават впечатление за още по-просторна и приветлива кухня, която в този случай разполага и с практично обзавеждане. То е представено от устойчив П-образен модул, изработен от може би най-предпочитания материал за кухненски шкафове, а именно дърво. Част от белите шкафове са отделени в удобна зона за готвене, обградена със стенна облицовка от естествена камък, който разчупва облика на семплата кухня и допълва визията на мраморните кухненски плотове. В центъра на стаята пък откриваме масивен кухненски остров от дърво, който предоставя допълнително място за съхранение и приема функциите на практична зона за хранене.