Допълнителни екстри в кухнята

Последна редакция на 26/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 3 150 пъти

Задължителната програма по ремонта на кухнята е завършена - поставени са ВиК инсталация, мивка, шкафчета, основни уреди. Пред домакините е приятната задача да изберат допълнителни екстри, според бюджета и потребностите им. В бъдещите кухни очакванията са все по-често да се отделят места за складиране - такива винаги са били добре дошли във всеки български дом, да се обособяват кухненски острови, както и бар-плотове.

Кухнята на бъдещето - такава, каквато си я представяте, може да влезе и във вашия дом с помощта на доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект, напълно безплатно и без обвързване, и изберете най-добрата сред предложените ви оферти. Улеснете още повече избора си на изпълнител, като се запознаете с оценките, оставени от предишни клиенти за вече извършени дейности. Споделете и своя отзив, след като ремонтът в дома ви е приключил.

Свързано:

Идеи за кухня Каква е кухнята на бъдещето според домакинствата в различни краища на света

Създаването на подобна кухня в малкия градски апартамент е почти невъзможно, но пък тя е напълно приложима във вашата вила или къща в провинцията. За целта майсторите използват някои изпитани тънкости при оползотворяване на пространството, така че помещението да стане максимално красиво и удобно. На първо място те залагат на наситено жълти стени, които, в комбинация с дървената подова настилка, внасят топлина и уют в кухнята. От гледна точка на обзавеждането, специалистите създават здрав П-образен кухненски модул от дърво, чийто класически дизайн осигурява необходимото пространство за съхранение на различни съдове и кухненски пособия. Сивият кухненски гръб с плочки разчупва визията на кухнята, а черният кухненски плот от гранит спомага за нейната по-висока функционалност. Впечатление прави също удобният кухненски остров, който предоставя допълнителна работна площ за обработка на продукти, като приема ролята и на практичен бар плот. Така бялата кухня разполага с всичко необходимо за приготвянето на най-различни вкусни ястия, като има дори собствена зона за хранене, която замества успешно изграждането на отделна трапезария в дома.