Ефектен и удобен разделител на малката кухня от дневната

Последна редакция на 19/04/2024 от Габриела Санчес
Източник | Видяно 2 368 пъти

Много често кухнята ни всъщност е част от дневната и няма обособено отделно място. За да се справите с този проблем, можете да използвате за условно разделяне на двете жилищни зони малък и удобен бар плот. Той ще ви служи едновременно за маса за хранене, а също и за декорация към интериора.

В случая с това жилище едната подпора на барплота прилича на бяла скулптура, която подхожда много добре на цялостния стил на дневната. Когато не се използват, столовете за хранене се побират перфектно под плота и не пречат на свободното движение. Удачен вариант е вместо само с разкрасителни функции, подпората на барплота да се използва и като място за съхранение, тоест да представлява продълговат шкаф с вратичка.

Свързано:

Идеи за кухня Идеи за красиви и практични малки кухни

Обединяването на кухня и хол в общо помещение е често срещано решение в малките жилища. Така собствениците на компактни апартаменти в града се справят с липсата на достатъчно пространство, като заобикалят издигането на масивни прегради между стаите. В този случай бялата кухня обхваща една от стените в хола, като разполага с практичен модул от дърво с класически дизайн. Сливането между белите кухненски шкафове, кухненския гръб и плота спомага за това стаята да изглежда по-светла и елегантно обзаведена. Иноксовите уреди от своя страна намекват за високата функционалност на кухнята, докато практичният бар плот от дърво вдъхва доза артистичност и красота на помещението. Поставянето на бар плот с интересен дизайн в кухнята не само осигурява повече работна площ за готвене, но и е страхотна идея за визуално отделяне на кухнята от хола. Макар да разполагат с еднакъв тип подова настилка, която в случая е ламинат, двете стаи все пак изпълняват различни функции в жилището. В този смисъл бар плотът се явява междинна зона, която приема ролята и на удобна трапезария, каквато няма как да бъде отделена в малката кухня.