Дървени бебешки легълца

Последна редакция на 27/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 363 пъти

Дървените легла (кошари) са класическият вид бебешко легълце. Независимо от вида и фукнционалността, по-голяма част от тях разполагат с две височини на матрака - за новородено и за вече изправящо се самостоятелно дете. Те разполагат с основно тяло с преграда от решетки, които често могат да бъдат трансформирани на по-късен етап в решетки с отвор за влизане на порасналото дете. Дървените легла широко варират, както като допълнителни екстри, така и като цена. Има съвсем изчистени и семпли варианти - те са подходящи, когато родителите търсят практичност, ниска цена и издръжливост. Освен тях, на пазара могат да се открият легълца с различни добавени шкафове и чекмеджета - вариантите са два: едно или две чекмеджета под самото легло или шкаф, комбиниран с чекмеджета отстрани на леглото. Често отгоре на този страничен панел се разполага място за повиване на бебето.

Елегантно допълнение към дървените легълца е и люлеещит механизъм на леглото, който дава възможност на родителите да успокоят и приспят малчуганите. Важно е да се отбележи и че леглата с допълнителни странични шкафове притежават още едно предимство - те могат да бъдат с лекота превърнати в младежко легло като решетката се премахне, а панелът с шкафовете бъде разкачен и превърнат в обикновен. Тази промяна обичайно е предвидена от производителите и позволява замяната на бебешкия матрак с такъв за пораснало дете.

Свързано:

Идеи за детска Предимства и недостатъци на различните видове бебешки кошари

Дървените легълца са класически избор при бебешките мебели. Те са по-стабилни, по-тежки и по-издържливи. Предлагат се в изключително много варианти, цветове, функции и допълнителни екстри. За пример сме подбрали един много стилен и красив модел на комплект обзавеждане за бебешка стая - легло, скрин и маса за повиване. Те са боядисани в красиво наситено сиво-кафяво и в комбинация с пода от тъмно дърво придават много стилен вид на стаята. Леглото е семпло, високо, с красиви дебели решетки. От вътрешната му страна е поставен обиколник, който предпазва бебето от нараняване и го изолира от външния свят, включително прах шум и сетлина. Като допълнение имаме скрин за бебеските дрешки в комбинация и удобна поставка за повивина - много практична мебел, която въпреки краткия си период на ползване - около две години, е безценен помощник на всеки родител. Като допълнение към интериора са добавени малко столче, мек килим, плетен кош за памперси, дебели завеси, които да ограничават при нужда светлината и сладки плюшени играчки, на които детето да се радва.