Ъгловото детско легло ви дава възможност за съхранение на вещи

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 657 пъти

Повечето български домакинства поставят детското легло в ъгъла на помещението, понякога, притиснати от липсата на пространство, друг път – за осигуряване на по-голяма площ за игра на детето. Ъгловото детски легла често притежава механизъм за повдигане на матрака, който позволява съхранение на кутии с обувки или играчки под тях. Този тип мебели също могат да бъдат с и без ракла или чекмеджета, като в повечето случаи цените им са в следния диапазон:

  • Единичното ъглово легло от ПДЧ с механизъм за повдигане на матрак струва между 82 и 203 лв. Размерите на матрака отново са 190-200 см. дължина и 80-90 см. ширина.
  • Вариантите с допълнителна ракла и чекмеджета пък са на стойност между 120 и 224 лв.

Свързано:

Идеи за детска Детски легла – цени

Всеки тийнейджър си мечтае за удобна и просторна спалня, която му осигурява необходимото уединение, но едновременно с това не е твърде тъмна и изолирана. Пример за подобно хармонично помещение е тази страхотна детска стая, която среща лилавото и бялото в една неповторима цветова комбинация. Така от една страна помещението изглежда светло и приветливо, а от друга – притежава свой собствен интериорен почерк. За пода собствениците избират дюшеме в ненатрапчиви бежови нюанси, които създават впечатление за уют и топлина в помещението, особено в съчетание с мекия килим на пода. Обзавеждането в детската стая е функционално, но ефектно. Основен акцент в него е ъгловото легло, което дава възможност за съхранение на кутии с книги и лични вещи под матрака. Непосредствено до него е разположено бяло нощно шкафче на колела, а от другата му страна – тъмна кожена табуретка. Дребните декоративни елементи в помещението пък разчупват семплия му облик, като придават баланс на изчистената обстановка.