Интроверт или холерик?

Последна редакция на 18/05/2024 от Люси Любомирова

Психолозите казват, че по начина, по който изглежда жилището, можете точно да определите темперамента на собственика му. И сега ще се убедите, че са прави.

Флегматиката предпочита спокойни, премерени класики и функционални, удобни мебели. Тези хора са задълбочени и обръщат внимание на издръжливостта и продължителността на живота на предметите. Те просто обичат реда и спокойствието. 

Друг почитател на уюта е меланхолика. Вярно е, че те се фокусират върху сигурността. Малки стаи със затъмнени завеси, топли килими в приглушени цветове са техен избор. Това пространство предпазва от външния свят онези, които не обичат вмешателството в техния свят. Друг нюанс: такива хора се опитват да създадат най-комфортната среда около себе си, изпълнена с любимите си неща, понякога не особено стойностни, но скъпи на сърцата им, дрънкулки и сувенири. 

При активните и весели сангвиници, които се стремят да запълнят всичко около тях с цвят. Колкото по-ярко и по-контрастно, толкова по-добре. В допълнение, те държат много на пространството и оценяват "въздуха" в помещенията. Също така се стремят да се установят на слънчевата страна на къщата.  

Най-еклектичният интериор може да се намери в домовете на холериците. И не става въпрос за желанието им за модни тенденции. Просто те са много любопитни и изпитват постоянни промени в настроението. Ако беше възможно, холериците биха променяли дизайна на жилището си всеки месец. Единственото нещо, което би останало непоклатимо, биха били последните иновации в технологиите. Тези огнени хора са истински фенове на прогреса. 

Свързано:

Интериор с характер или как домът ни говори за нас