6 идеи за миниатюрни феерични градини, които всеки ще обикне

Последна редакция на 27/04/2024 от Катерина Костадинова

Когато в един дом има градина, тя обикновено се превръща в любимо местенце за цялото семейство. Там се храним, забавляваме и почиваме след дълги работни дни. А възможността да декорираме, използвайки собствената си фантазия и да засадим любимите си растения, за които да се грижим ежедневно с любов, прави градината още по-специална и прекрасна.

Днес искаме да ви представим една уникална идея за декорация, която може да бъде приложена и в най-малките градински помещения. Тя ще внесе приказно настроение, цвят и свежест, а и със сигурност ще се хареса на всички членове на семейството - било то малки или големи.

Малките феерични градини са невероятно красиви и лесни за поддръжка - необходимо е единствено да изберете дребни растения, които да имат еднакви изисквания за отглеждане. Останалото е въпрос на въображение!

Насладете се на симпатичните ни предложения и ако желаете да промените и своята градина, доверете се на специалистите по ландшафтен дизайн. Те ще ви дадат още многообразни идеи и ще ви помогнат да сътворите чудеса у дома!

Свързано:

Идеи за градина 6 идеи за миниатюрни феерични градини, които всеки ще обикне

Колкото и да е голяма или малка една градина, когато е създадена с любов, винаги ще носи естетическа наслада и неподправена атмосфера на жизненост с доза магичност. Вероятно си мислите, че за да имате гладина ви е нужен поне средно голям вътрешен двор? А как ви се струва идеята да поберете градина в саксия, при това - счупена саксия? Напълно възможно е и колажът от три снимки, които виждаме тук, го доказва. Поглеждаме най-напред към голямата снимка отляво, където са показани две миниатюрни градини в счупени саксии. Градинката вляво е побрана в отрязана оранжева саксия, в която е добавена полукръгла горна част от кафява керамична саксия. Почвата тук е тъмно кафява, има няколко бели цветя, а за декорация е поставена гъбка с бяло пънче и зелена шапка на бели точки. Има също две декоративни дръвчета с лилави листа горе вляво, както и растетия с прътни зелени малки листа отдясно. Дясната градинка отново съчетава няколко парчета от счупени съксии, като между тях са предвидени малки въжени стълби. Има също бели камъчета и зелени растения. На снимката горе вдясно имаме още един пример за малка градинка в счупена керамична саксия.Тук вниманието към детайла е стигнало до там, че е изградена стълбичка от малки каменни плочки отляво. Вдясно горе виждаме къщичка с конусовиден остър покрив, зад и под която пространството е изпълнено със зеленина. Снимката долу вдясно също е на счупена саксия, побрала къща с гадинка. Къщичката този път е със скосен керемиден светло сив покрив, светло кафява фасада, дървена вратичка и двукрил прозорец с бяла дограма. Около нея се виждат тревисти зелени растения.