5 чаровни идеи за разкошен басейн в градината

Последна редакция на 03/05/2024 от Елица Мартинова

Пролетта вече е при нас и температурите навън се покачват с пълна сила. Сигурни сме, че онези от вас, които имат късмета да разполагат със собствен двор, вече са започнали да прекарват максимална част от деня си на открито. Днес сме решили да ви представим 5 идеи за градини, чието основно очарование е басейнът, разположен в тях. Подбрали сме примерите, така че да не са по джоба единствено на филмовите звезди. Ще се уверите, че дори сравнително малките басейни придават неповторимо излъчване на градината ви.

В случай че наистина ви вдъхновим и пожелаете да внесете подобрения в своята градина, може да се обърнете за помощ към озеленителите, регистрирани в MaistorPlus. Те ще могат да ви дадат идеи, с които да разкрасите двора си, без да похарчите състоние.

Свързано:

Идеи за градина 5 чаровни идеи за разкошен басейн в градината

Идеята да си има къща с голямвътрешен двор и градина с басейн би очаровала всекиго. В повечето случаи се отказваме от нея заради ограничен бюджет или недостатъчно пространство. Първото винаги може да се промени, а второто също има своя вариант, като заложим на градински басейн с неправилна форма, ако искаме такъв просто за декорация. Точно такъв е показан на горната лява снимка, част от колажа от четири снимки, който виждаме тук. Около това малко басейнче със синя вода и форма, леко наподобяваща бъбрек, има малки правоъгълни плочки. За да се топнем в него има предвидена стълба в левия му край, която е с метален парапет. Отдясно е изграден алпинеум с едри камъни и изкуствен водопад. На заден фон отляво има широка зелена поляна, а надясно се виждат дървета, храсти, оранжеви, бели и розови цветя. От снимката горе вляво ни посреща четиричленно семейство с две дечица, момиченце и момченце, като видими всички са много щастливи и усмихнати заради възможността да бъдат заедно в голям басейн. Долу отляво виждаме басейн, който е с изцяло декоративна функция. Формата му е по-скоро правоъгълна, като в отдалечения от нас край прави лека чупка и се разширява в по-широк правоъгълник. Водата в басейна е синя, а от двете му страни са наредени плочки с неправилни геометрични форми с оранжеви и пясъчни оттенъци. При снимката долу вдясно ставаме свидетели на басейн, в който вече може и да се спортува. Той е правоъгълен, а в далечния му десен ъгъл е обособено правоъгълно джакузи. При далечните му дълга и къса страна виждаме разнообразие от зелени растения.