Идеи за градински пътеки

Последна редакция на 26/04/2024 от Още за Къщата
Източник | Видяно 3 621 пъти

Естетично изглеждат пътеките, оформени от отделни плочи в неправилна форма и поставени на известно разстояние едни от други.

  • Подходящ материал за това е естественият камък, или напречно нарязани пънчета на дърво. Затревяването на пространството помежду им ще подчертае красотата на пътеката, което обаче предполага редовна поддръжка на височината на тревата.
  • Другият вариант е да запълним фугата с пясък или чакъл. Ако използваме речни камъни, ще постигнем по-непретенциозен вид. Каменните пътеки са изключително издържливи, като поддръжката им е свързана с относително ниски разходи.

Свързано:

Идеи за градина Пътеките в двора

Вероятно и сами отдавна сте се убедили, че един от сигурните начини да придадете неподражаем чар на своята градина е правилният избор на пътека за нея. Всъщност "правилен" е относително казано, защото всичко зависи от личните ви възможности, от формата и размера на вашия вътрешен двор, от бюджета, който имате, и съответно материалите, които можете да изберете. Вложите ли любов и добър вкус при направата на пътечката в своята градина, непременно ще се получи чудесен визуален резултат накрая. Да погледнем сега към този средно голям вътрешен двор, показан на настоящата снимка. Както можем да видим през него минава извиваща се градинска пътека. От двете си страни, по дължина, тя има правойлълнисветло сиви плочки. Във вътрешността на пътечката са предвидени стъпки от следно големи сиви квадратни плочки, а пространството между тях е запълнено с дребенбял чакъл. От лявата страна на пътечката, в близкия до нас ъгъл, виждаме правоъгълен изкуствен басейн, на дъното на който се виждат речни камъни. След басейна, напред, има тревисти и храстовидни растения със зелени листа, сред които откриваме сини, бели и лилави цветя. От дясната страна на пътечката ни очаква малка сива статуя на жена, а покрай нея можем да видим високи тревисти растения и стъблото на дърво.