За по-вкусна лятна вечер обособете грил-зона на двора

Последна редакция на 27/04/2024 от Още за Къщата

Факт е, че в жегите е неприятно да се готви. Много хора поддържат това мнение и затова през лятото минават на краставици, домати и диня. От една страна това е добре за фигурата, но от друга е лишение от топла и вкусна храна. Може да превърнете готвенето в приятно занимание през лятото, което правите с удоволствие-като го изнесете извън къщата, може дори на балкона.

Грил-зоната може да се изпълни и с подръчно обзавеждане и оборудване на двора или терасата. Външният кухненски кът ще направи живота през лятото по-приятен както за семейството, така и за среща с приятели споделят от списание Още за къщата. Запознайте се с основните изисквания, които е добре да се спазват при планировката на къта с барбекюто.

Свързано:

Идеи за градина За по-вкусна лятна вечер обособете грил-зона на двора

Представяме на вашето внимание колаж от три снимки, всяка от които е посветена на лятното удоволствие от събирате с приятели край барбекюто в градината. Нека сега ги разгледаме поотделно и да почерпим идеи как можем да организираме барбекю зоната в нашия вътрешен двор. Започваме с голямата снимка отляво. Както забелязваме, тук грил зоната е организирана под солиден покрив с дървена основа, така че да се избегнат изненади като внезапни валежи. Барбекюто е построено при бялата стена отсреща, а огънят в него е запален. Под покрива виждаме правоъгълна дървена маса с пет дървени стола около нея, всеки от тях - с декоративна възглавница. Малката снимка горе вдясно ни отвежда в друг вътрешен двор с градина, където имаме барбекю на газ. То се намира в дъното на снимката, отляво, и е в Г-образна форма, като стените около него и бар лота към него са иззидани с естествен камък. Над барплота към барбекюто е разтворен червен чадър. Вдясно от него виждаме външно джакузи със стени от естествен камък. Зад всичко това се вижда зеленина от дървета. В по-близката до нас част забелязваме правоъгълна маса с шест стола около нея. Масата и столовете комбинират тъмно кафяв и светло кафяв цвят. Снимката долу вдясно реално ни показва цяла кухня със специалното участие на зидано барбекю и зидана външна камина. Тук дори откривамеоще едно барбекю, този път на газ, при реда, който се намира вдясно. Върху пода справоъгълникафяви плочки е поставена правоъгълна дървена маса с четири плетени бежови стола около нея. Отвъд кухнята се вижда градина със зелена поляна, малки зелени храсти и зелени дървета.