Декоративни чушлета

Последна редакция на 01/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 4 519 пъти

Не са точно цветя, не са съвсем и зеленчук, но са ужасно симпатични и на практика могат да вършат работата и на двете. Декоративните чушлета не отстъпват по нищо и на най-красивите саксийни растения, а, ако стомахът ви е здрав и добре понася люто, можете и да похапвате от тях.

Растението е едногодишно, засажда се през пролетта, като семенцата не се покриват с много почва. Вирее на топло и харесва честото, но не прекалено поливане. В случай че декоративните ви чушлета изглеждат омърлушени, потърсете им ново място в дома си, по възможност изложено на повече слънчева светлина.

Не забравяйте, че MaistorPlus е насреща, ако решите да приложите не само ентусиазъм, а и професионализъм при организирането на по-големи градински пространства. Тук можете да откриете фирми, които биха ви помогнали да се сдобиете с мечтаната градина и биха ви консултирали по всички въпроси, свързани с нея. Пуснете заявка, сравенете получените оферти от озеленителите и изберете най-доброто предложение.

Свързано:

Идеи за градина С кои саксийни цветя може да се справи всеки от нас

Смелите и дръзки хора обичат да предизвикват сетивата си от време на време, поднасяйки на стомаха си по някоя люта чушка. Някои дори им отреждат специално място място в своята градина и когато вържат плот след положените старателни грижи, си ги добават пресни в салатката или пък ги хапват самостоятелно, на една хапка, оставяйки сами дръжката като доказателство за извършеното геройство. Да не забравяме и прословутите версии на консерви с люти чушлета, след които класиката в жанра - пукани люти чушки, както и предизвикателството за напреднали, сушени люти червени чушлета. Ако от всичко изписано дотук разпознахте и своята любов към лютото, бързаме да ви успокоим, че не е задължително да разполагате с цяла градина, за да си доставяте на небцето любимото пиперливо удоволствие. На пазара от много време насам вече се предлага вариант за отглеждане на люти чушки в саксия, в домашни условия. Това са така наречените декоративни люти чушлета, каквито виждаме и на настоящата снимка. Те могат да бъдат итглежданев саксия, обичат слънчевата светлина и биха украсявали прекрасно някой от прозорците ни. Сеят се пролетно време, едногодишни са, и имат нужда от редовно, но не и обилно поливане. Изглеждан наистина красиво с комбинацията си от малки издълженичервени чушки на фона на зелени листа и дори да не сте привърженици на предизвикателно пикантния им вкус, можете лесно да си ги отглеждате и само с декоративна цел.