Персийски щит

Последна редакция на 05/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 2 689 пъти

Персийският щит е красиво едногодишно растение, което впечатлява с колоритните си листа, цъфтящи в различни нюанси на лилавото. Името си получава заради произхода си - от Мианмар, и заради гъстотата на листата, които образуват плътен щит.

  • сравнително лесно за отглеждане;
  • изисква умерено поливане;
  • добре е да се постави на място, където да бъде огрявано от сутрешното слънце.

Поддържаните цветя са радост не само за окото, но и за душата. Ако сме ви убедили, че липсата на пряка слънчева светлина не е пречка да се грижите за собствена градина, можете да заявите проект за професионално озеленяване. Ако пък искате сами да засадите растенията си, може да потърсите консултация с ландшафтни дизайнери, които ще проектират градината ви по оптимален и впечатляващ начин и ще ви дадат съвети за поддържането й. Разгледайте предложенията им, запознайте се с профилите им и се спрете на този, който е най-подходящ за вас.

Свързано:

Идеи за градина Красиви цветя, които са приятели със сянката

Винаги е приятно да украсим дома си, както вътре така и на двора, с красиви цветя и растения. Да се отгледа зцете в растение може да се окаже истинско предизвикателство, ако не познаваме специфичните му изисквания. Различните цветя предпочитат различно количество слънчева светлина, някои дори виреят по-успешно на сянка. На снимката, която виждаме тук, е показано саксийно цвете, което вероятно няма да видите във всяко жилище, но пък бихтемогли да поканите във вашето, особено ако имате източно изложение. Това е цветето Персийски щит, чието родно място е Мианмар. Впечатление правят обагрените му в различнинюанси на лилавия цвят средно големи и леко издължени листа. Листната му маса се развива по начин, при който листата излизат плътно едно до друго и така образуват своеобразен щит. Това красиво екзотично цвете, внесено от персийските земи, може да бъде отглеждано сравнително лесно. Изисква умерено количество вода, затова не се полива обилно, а тогава, когато си покаже, че е жадно. Много обича лъчите на сутрешното слънце, затова е хубавода у бъде избрано място, където те имат лесен достъп до него. Именно това е причината по-горе да уточним, че ако жилището ви е с източно изложение, цветето Персийски щит би се чувствало много добре в него.