Особености на механизма

Последна редакция на 04/05/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 1 393 пъти

Преди да закупите разтегателен диван, кресло или футон, задължително опитайте да го разпънете и приберете обратно, за да се уверите, че механизмът му е лек и удобен.

  • С издърпване. Тази функция за спане е доста издръжлива и опростена. Използва се основно при разтегателни фотьойли и двуместни дивани. Мебели с този тип отваряне са подходящи за малки жилища, тъй като седалката и рамката под нея са свързани чрез панти и механизми, които само с едно движение се трансформират в здрава и стабилна опора.
  • Метален механизъм. Опората при тях може да бъде изработена от ламели, платно или телоплет. Предимството на тези механизми е, че в сгънато положение не заемат много място, но не са особено подходящи за всекидневна употреба.
  • Падаща облегалка. Седалката е на ролки, издърпва се и гърбът посредством панти пада. Предимството на тези дивани е, че конструкцията им е изключително здрава и опростена. Няма никакви механизми, които при продължителна употреба могат да се износят или деформират.

Ориентирахте ли се вече кой е най-добрият избор за вас и вашето жилище? Ако имате още идеи, които не знаете как да осъществите, винаги може да разчитате на опитни майстори, които ще превърнат в реалност всеки ваш проект. Направете безплатна заявка в MaistorPlus и в рамките на 24 часа ще получите конкурентни оферти и цени!

Свързано:

Идеи за мебели Практичен наръчник при покупката на разтегателен диван