Използвайте вертикалното пространство

Последна редакция на 19/04/2024 от Климентина Величкова
Източник | Видяно 1 033 пъти

Наистина всичко е пълно до тавана, но не с разбъркани, а с идеално подредени вещи, дори с мивка, гардероб, легло и домашен офис. Пространството във височина е хитроумно разпределено така, че да съчетава разнообразни функции.

Ако тези предложения са ви харесали, не се колебайте да потърсите професионалист, който да ви помогне да разпределите рационално пространството във вашия малък дом. Направете безплатна зявка и изберете оптималното за вас решение.

Свързано:

Идеи за мебели Осем уникални решения как да спестите място във вашия дом

Ако имате проблем със свободното пространство у дома, и размерите на апартамента ви са прекалено малки, то нека ви предложим едно много практично решение за вашия проблем. На снимката ви представяме типичен пример за това, как може да комбинирате различните помещения в едно. Виждаме част от стая със средно голяма квадратна площ, където на фокус е функционалното легло за двама - то е разположено в горната част на стената, като вляво е позициониран удобен матрак, а вдясно виждаме малко работно бюро. Така спалнята и офисът са буквално на една ръка разстояние. Мястото е напълно достатъчно за разположение на малко бюро, а също и удобен мек стол пред него. Стените са покрити изцяло с бял цвят, а над матрака е монтирана и стенна лампа, чийто ключ е непосредствено под нея. Външната стена е заета от два правоъгълни прозореца с дървена дограма. А сега нека се пренесем към останалите елементи от интериора - празното пространство под леглото е заето от множество рафтове вляво - така може да се подредят всички вещи и дори декоративни елементи. Вдясно виждаме и импровизиран гардероб, където грижливо наредените на закачалки дрехи са напълно открити - врата няма. А малък правоъгълен умивалник е монтиран на стената вдясно, придружен от смесител за вода, а над тях виждаме и правоъгълно огледало. В отражението му може да надникнем и към скритата част от помещението - масивна библиотека е разположена на отсрещната стена, а върху рафтовете й грижливо са подредени множество книги. А основният материал в интериорния дизайн на това помещение е дървото - леглото, подовата настилка и дограмата, библиотеката.