Кухненски гръб с плочки

Последна редакция на 30/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 820 пъти

Изключително популярен, кухненският гръб, направен с плочки, намира широко приложение в немалко домове. За направата му може да се използва теракот, керамика, гранитогрес, да се постигне сполучлива имитация на камък, дърво. Лесно се поддържа и почиства. Ако ви се счупи или напука една от плочките, достатъчно е да замените само нея, без да сваляте останалите.

Предимства: Богато разнообразие от цветове и форми. Плочките са с висока устойчивост на топлина, влага, надраскване. Поставянето им не изисква пет висши образования, в същото време са на добри цени - разбира се, зависи от конкретния клас материал, който сте избрали.

Недостатъци: Цветовото разноообразие само по себе си може да ви създаде проблеми, ако не съобразите избора си с начина си на живот. При по-интензивно готвене, предполагащо честа поява на пръски от мазнина, последните ще си личат много върху светли плочки и ще се налага почти ежедневно почистване. В същото време, и най-малката прашинка се откроява върху тъмните фонове. Затова е добре да съобразите предпочитания от семейството нюанс с натовареността в кухнята.

Вижте още: Пътеводител в кухнята: Как да изберем мивка

Свързано:

Идеи за мебели Пътеводител в кухнята: Как да изберем перфектния кухненски гръб