Кът за четене от палети

Последна редакция на 27/04/2024 от Мария Колева

Ако жилището ви не е много голямо, то във всекидневната може да си създадете малък и практичен кът за четене. Нуждаете се само от две палети. Проявете креативност и ги подредете по най-подходящия за условията ви начин. Съветваме ви да ги укрепите добре и да добавите удобни възглавници. Тази идея е много подходяща и за детската стая.

Ако тези предложения са ви вдъхновили да измислите обзавеждане по ваш вкус, можете да реализирате вашите планове като се обърнете към специалисти по изработка на мебели. Заявете още сега проект за жилище, изцяло съобразен с вашите нужди!

Свързано:

Идеи за мебели Интересни мебели от палети за всекидневната

Начините да провокирате желание у детето си да чете са повече от разнообразни. Един от най-сигурните е като му давате личен пример, така че то да ви вижда с книга в ръка и да разбира, че това, което правите, наистина е интересно и забавно. Не пропускайте да отделяте време, за да четете заедно, да си разказвате впечатления от историите, с които се запознавате. В никакъв случай не натрапвайте собствената си гледна точка, стимулирайте детето само да си изгради собствена, за да се научи на самостоятелно мислене. Що се отнася до това как може интериора в дома ви да извика повече желание за четене, то има начин и това да се случи и той е показан на снимката тук. Кадърът, който е представен тук, акцентира на ъглов кът за четене, изработен от дъски от палети. Последните са поставени вертикално, като предварително са обработени и боядисани в бял цвят. За максимално удобство функционалната мебел разполага с мека триъгълна седалка, която е застлана с бял чаршаф. На бяла възглавница отдясно се е облегнало русо момченце, което е погълнато от увлекателна история, разказвана му от книжка с цветни картинки, вероятно комикс. Вляво от него е монтирана дълга полица, тип джоб, чиято външна стена е на вълнообразни сини и бели линии. Вътре в нея откриваме още цветни книжки.