Няколко допълнителни съвета

Последна редакция на 26/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 013 пъти

След като вече сте взели палетите, е добре да имате основни насоки в работата си с тях. Ето няколко съвета за почистване, дезинфекциране, обработка:

  • Заздравяване - известно е, че дървото на палетите не е много устойчиво на външни атмосферни влияния като влага, дъжд, сняг. За по-голямо спокойствие на собствениците им е добре градинските мебели, направени от рециклирано дърво, през зимата да се прибират. В същото време потребители в интернет споделят процедура, с която успяват да заздравят палетите си. Обработват дървото с две ръце импрегнант, след което две ръце лак. След всяка ръка трябва хубаво да се изчака да изсъхне.

  • Шкурене - хора, вече работили с палети, съветват за по-грубата им обработка да се използва по-едра шкурка (40), а когато се премине вече към по-деликатната работа, шкурката да е по-фина (100, 120, 180).

  • Почистване и дезинфекциране - изберете препарат за почистване на дърво, като прочетете дали според упътването може да се използва за дървения материал на палетите. Направете си разтвор във вода в съотношение, показано в указанията на етикета. След като минете палета със сапунадата, изплакнете с чиста вода и го оставете добре да изсъхне.

А ето и няколко идеи за мебели от палети, които можете да си направите:

 

Свързано:

Идеи за мебели Мебели от палети: Как да изберем подходящ материал за своите проекти