Почистване на боядисани мебели от дърво

Последна редакция на 19/05/2024 от Люси Любомирова

Боядисаните дървени мебели са израз на индивидуалност и творчески подход в интериорния дизайн. Чрез тях може да внесем цвят, да покажем творческите си умения и да изразим своята концепция за всяко пространство. Те често се превръщат в ярки акценти в интериора и за това е важно да ги запазим непокътнати. 

Разбира се, винаги може да ги пребоядисаме и това е чудесен начин да освежите интериора и да вдъхнете нов живот на старите предмети. Но когато те са автентични или когато покритието е все още здраво и цветът не е избледнял, отново обикновената сапунена вода е наш съюзник. Навлажнете кърпата и нежно избършете повърхността, за да върнете цвета и блясъка. За по-трудни случаи, смесете сода за хляб или амоняк с вода за по-дълбоко почистване и възстановяване на цвета. 

В края на процедурата не забравяйте да избършете повърхността с чиста, влажна кърпа, като премахнете остатъците от почистващия компонент. И последното действие: подгответе мека, чиста кърпа, нанесете малко ленено масло върху нея и полирайте повърхността с кръгови движения - боядисаните мебели ще станат по-ярки и да блестят с оригиналния си блясък. 

 

Свързано:

Идеи за мебели Как да почистим мебелите от дърво?