Умна дневна

Последна редакция на 27/04/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 532 пъти

Като всяка една дневна, в която прекарваме най-голямата част от времето си вкъщи, умните нововъдения касаят всеки компонент от обзавеждането й: заключване, климатизация, отопление, телевизор, музика, уреди за чистене като прахосмукачки и домашни роботи и какво ли още не. И всичко това управляемо с един клик от телефона ви.

  • С колкото повече умни устройства разполагате, толкова по-синхронизирано би било и дистанционното им управление. Една забележителна добавена стойност на този тип технологии е, че могат да ви помогнат да намалите потреблението на електричество и съответно сметките си за ток. Удобствата, които могат да ви предоставят са наистина неограничени.
  • Така например, ако изградите умна дневна, вече няма да се налага да прибягвате до вкъщи, за да проверявате дали е изключен някой уред, нито да мислите за това, че ще се върнете в студената стая през зимата. Всичко това вече може да се проверява и управлява спокойно от телефона ви. Приложенията за умен дом на практика често обхващат всички стаи и умни уреди в дома.

Свързано:

Какво прави “умния дом” умен?