Умно почистване

Последна редакция на 26/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 055 пъти

Чистенето винаги е било досадно занятие. Всяка домакиня с радост би го подминала, но същевременно не би могла да живее в мръсотия и безпорядък. За щастие, технологиите се създават, за да улесняват живота ни. Умната прахосмукачка например би могла да бъде оставена сама да мине по пода във всички стаи, докато вие гледате телевизия, четете книга или играете с кучето и децата си. Същевременно дори няма да трябва да се надвиквате с нея, защото тя е безшумна.

Вече съществува и робот за почистване на прозорци. Пускате го върху прозореца, както прахосмукачката по земята. Той пръска вода, търка и попива без никаква намеса от ваша страна. Вече няма да се налага да застрашавате живота си, като се надвесвате от прозореца, за да го измиете и отвън.

Свързано:

Приютете бъдещето в дом от ново поколение

На изображението виждате умният робот за почистване на прозорци в действие. За изключително кратко време бихте могли да се сдобиете с кристално чисти прозорци, без дори да си помръднете пръста. Роботът ще свърши всичко вместо вас. Край на старите вестници, с които търкате по стъклата, уж, за по-добро почистване, а накрая се разпадат и цапат. Край на ужасните препарати, които унищожават ръцете ви. край и на миризливите гумени ръкавици. Кофата с разливаща се по пода вода би могла да е вече минало. Мечето и парцалът също не са ви необходими. Това роботче върши всичко вместо вас, докато вие се излежавате спокойно на канапето. Бихте могли дори да вземете следобедната си дрямка, докато безшумната машина свърши своята работа. Тя сама пръска с вода, търка и после подсушава. Вече няма шанс да се получа неприятни петна от стичаща се вода. По този начин бихте могли да мотивирате дори децата и мъжа си да ви помагат в домакинската работа. За тях би било забавление да наблюдават робота, а междувременно може и да ви помогнат с простирането например. А вие ще си почивате и ще им се радвате отстрани.