Как да си направите тиквеньони?

Последна редакция на 06/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 2 599 пъти

Източник

Това е един неповторим сладурски проект, на който, нека си признаем, трудно човек би устоял! Особено ако имате деца - те задължително трябва да участват! Хващайте четките и темперните бои и да започваме!

Материали:

  • Една или няколко мускатови тикви - изберете такива, които стоят изправени (размерът е без значение)
  • Материали за рисуване - най-добре се получава с темперни бои
  • Всякакви добавки са добре дошли - капачки за очи, платнени джобчета, копчета, мъниста...

Подготовка:

Тук процесът е уникален в зависимост от всяко ваше желание - всичко е въпрос на въображение! Намерете снимка на любимия си миньон в интернет и изрисувайте тиквата, отдайте се на импровизация и не прекалявайте със старанието, в крайна сметка е забавен и комичен миньон! Залепете със секундно лепило избраните аксесоари и готово - вече си имате тиквеньон! Снабдете се с подходяща поставка и го превърнете в забавна част от есенната декорация в дома. След около 2-3 седмици просто измийте темперната боя, обелете тиквата и я използвайте в рецепта! Подобни проекти лесно можете да изпълните сами, а за ремонта у дома - разчитайте на специалистите близо до вас. Пуснете безплатна заявка и ще имате възможност да се свържете с изпълнители и да разгледате техните оферти - сравнете ги и преценете коя е най-добрата сред тях!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 3 хитри творчески идеи с тиква, които си струва да опитате тази есен!

Те са весели, забавни, и обичат сами да се вкарват в нелепи ситуации, само за да се посмеят после сами на себе си. Ако сте гледали касовата поредица "Аз, проклетникът" вече разпознахте симпатичните миньони. А новината, която имаме за вас тук е предстаена на колажа от три снимки. На всяка от тях виждате добре познатите анимационни герои, които могат да бъдат открити във всевъзможни сувенирни варианти. Има ги като плюшени играчки, като ключодържатели, дори и чаши. Всичко това може и да е интересно, но е твърде масово. Далеч по-оригинално, а и удовлетворяващо за вас самите би било да си напрвите сами миньони от тиква. Точно това виждате изобразено на стипет снимки тук. За материал са използвани тикви, тип цигулка, и всяка от тях, с помощта на четка и бои, е превърната в миньон. На голявата снимка отляво симпатичният миньон е "облякъл" син гащеризон, сложил си е очила, а емоцията на лицето му изразява нещо средно между любопитство, уплах и веселие. Вдясно от миньона се вижда оранжева тиква, тип кратуна. На снимката горе вдясно имаме тиква, превърната в едноок миньон. При него, към гащеризона са "пришити" кръгли червени копчета със син конец, за още по-голям фешън разкош. Долу вдясно пък компания си правят едноок и двуок миньон, и двамата облечени в сини гащеризони, отново направени от тиква. За да се получат специфичните за прочутите работници цветове, са използвани темперни бои.