Дизайнерска завеса с малко усилия

Последна редакция на 26/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 414 пъти

Ако цветните акценти не са ви по вкуса и по-скоро сте любители на монохромните решения, това е страхотен вариант за вас. Завесата ви ще стане много интересна, като добавите към повърхността й ръчно изработени релефни детайли. Можете да се справите с тази задача само с молив, линийка, конец и шевна машина.

С помощта на молива нарисувайте малки кръстчета на местата, където ще се получи прищипването на завесата. Използвайте линийката, за да изрисувате кръстчетата на равни интервали едно от друго. С машината пришийте леко на кръст с два шева на определените места. Изгладете внимателно завесата на ниска степен и закачете.

Вижте още: 6 кокетни бани, проектирани изцяло за жени

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 3 нискобюджетни начина да се сдобиете с уникални и артистични завеси за баня

Вашата завеса за баня може да придобие запомнящ се, дизайнерски вид, без да е необходимо да добавяте богата палитра от цветове върху белия ѝ фон. Ако искате асоциацията с чистота да се усеща съвсем буквално във вашия хигиенен кът, то решението, което ви даваме чрез колажа от три снимки, показан тук, е точно за вас. В кадъра, демонстриран отляво имате възможност да се насладите на крайния резултат от бърз и креативен направи си сам проект. Тук имаме снежно бяла завеса за баня, чиято уникалност се получава благодарение на прибавените към нея релефни елементи. Белият цвят е избран и за плочките за ваната, за стените, за квадратното килимче, постлано върху сивкавия под пред ваната. Отляво забелязваме бяла тоалетна чиния, редом до бял шкаф за баня с чекмеджета. Няколко гумени цветни играчки и една розова хавлия на бели линии разчупват цветово интериора. Може би междувременно ви е станало любопитно как са се получили релефните фигури върху завесата за баня. Отговорът идва при двете снимки вдясно. Горната показва как с помощта на линия и молив могат да се очертаят местата върху завесата, където ще бъдат добавени релефни елементи. Последните пък ще се появат с помощта на шевна машина, каквато виждаме на снимката долу вдясно.