Скициране на терена

Последна редакция на 26/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 2 533 пъти

За да бъде по-лесно и акуратно изграждането на вълшебното дърво, подът е разграфен на квадрати, а силуетите на отделните части от растението са изрисувани прецизно, за да очертаят мястото за монтиране. След това таткото се заема с издигане на стоманения скелет на дървото, като се старае максимално добре да подсигури здравината му.

Мъжът има късмет, защото по същото време, когато прави ремонта, негова приятелка, която е професионален скулптор, организира еднодневен безплатен семинар с ценни съвети и насоки при създаването на подобни проекти. Може на пръв погледа да изглежда лесно и забавно, но реално са необходими доста знания и умения за успешното завършване.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор

Децата са неизчерпаем извор на вдъхновение и са в състояние да извадят най-неподозирани умения и таланти от нас. Затова съвсем не е случайно, че един млад баща решава да излезе от зоната на комфортните си знания, за да превърне детската стая на дъщеричката си в един малък вълшебен свят, в центъра на който стои приказно дърво. Последното отнема най-много време и старание от цялостния ремонтен процес. Младият майстор дори посещава курс при професионален скулптор, за да е сигурен, че ще създаде не само красива, но и стабилна конструкция. На колажа от три снимки, който представяме на вашето внимание тук, виждаме етап от конструирането на дърво, което ще се окаже в основата на приказната детска стая. Преди да се изгради външната облицовка на дървото, се прави метален кофраж за него. Той очертава основните линии, около които ще се излее бетон с определена форма. Последният, от своя страна, ще бъде боядисан така, че да наподобява кора на дърво. На голямата снимка отляво можем да видим как подът е разграфе на квадрати. По този начин по-лесно могат да се определят границите на дървото и каква част от стаята ще заеме то. Това е важно, тъй като цялото останало обзавеждане се организира около него. Ако пък искате да видите завършеното вече дърво, вижте статията, част от която е настоящият колаж. Ще останете очаровани!