Ако сте по-сръчни с четката, отколкото с чука и триона...

Последна редакция на 27/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 951 пъти

Има и още по-лесен начин да се сдобиете с елха от палети. Тук обработката на материала е сведена до минимум. Нарисувайте коледното дръвче върху палетната основа. Получената декорация е също толкова симпатична и красива.

В случай че ви предстои по-сериозна дърводелска работа и смятате, че едно рамо ще ви е добре дошло, не се колебайте да използвате нашия сайт, за да откриете точния майстор. Пуснете описание на проекта си в MaistorPlus и ще получите необвързващи оферти от регистрираните при нас изпълнители. Ще можете да сравните предлаганите условия, както и да прочетете отзиви за въпросните фирми от техните предишни клиенти. По този начин ще се свържете точно с майстора, от когото имате нужда.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Създайте коледно настроение с елха от палети

През последните години във все повече домове, градини и офиси могат да се видят мебели, направени от палети. Материалът е предпочитан заради изгодната си цена, а и заради изкушението всеки сам да сътвори нещо от него, включително и запомняща се декорация. В публикацията, част от която е и настоящият колаж от две снимки, ви разказваме как можете да си направите сами коледно дръвче то дъски от палети. Единият вариант е да си го сковете от една по-дълга дъска, която да поставите вертикално и няколко хоризонтални, които да се скъсяват постепенно към върха. В този случай ще ви е необходима сръчност с чук и пирони. Ако обаче се притеснявате да работите с подобни инструменти, то тогава идва алтернативата да покажете на какво сте способни с четка и бои в ръце. Тук отново са замесени дъски от палети, този път обаче те не се оформят като елха, а служат за табло, върху което се рисува или декорира. Поглеждаме към снимката отляво, а там виждаме табло от палети в кафяв цвят, По средата то е изрисувано със светло зелена елха, а в ролята на коледни играчки влизат цветни помпони, направени от хартия или памучни конци. В подножието на изрисуваната елхичка са оставени няколко подаръка. На снимката отдясно има табло от палетни дъски, боядисани в бяло, а върху тях е оформена от зелен гирлянд със светлинки коледно дръвче. То е украсено със сребристи, зелени и червени коледни играчки.