5 трика, с които да заместим препаратите в градината

Последна редакция на 04/05/2024 от Елица Мартинова

Дойде сезонът, който вдъхновява повечето от нас за ремонти, проекти и подобрения. Това време на годината е особено важно за всички, които са отдали свободното си време на своята градина. Поради тази причина решихме да ви предложим пет интересни трика, с които да заместите препаратите, помагащи на растенията ви да се развиват.

В случай че градината ви има нужда от по-сериозни подобрения, винаги може да разчитате на помощта на ландшафните инженери, които са регистрирани на сайта ни.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 5 трика, с които да заместим препаратите в градината

Независимо дали е поредното модно течение или осъзнат стремеж към сближаване с природата, все по-активното търсене на максимално естествени продукти за грижата за градината, е факт. Тук представяме на вашето внимание колаж от четири снимки, всяка от която показва различни идеи, с прилагането на които почвата и посевите в нея получават ефективно природосъобразно обгрижване. Започваме със снимката горе вляво. Там са показани половинки и цели жълти лимони, както и прозрачна стъклена кана с прясно изцеден лимонов сок в нея. По всяка вероятност някой е напът да си приготви домашна лимонада. Ако обаче вместо това прибави сокът от лимони към концентриран оцет, ще си има натурален градински пестицид, с който да противодейства на вредителите по растенията. Горе вдясно забелязваме голяма дървена лъжица с бяла морска сол на едри кристали. Напоследък могат да се открият дори шоколади с нея за любителите на по-екстремни вкусове, а в градинарски аспект, този продукт е един от начините почвата да се обогати с минерали. Стигаме до снимката долу вляво, където ни очакват чеснов пастет в бяла купичка, както и зехтин. Когато пюрето от чесън се съчетае с преден лук, се получава естествен продукт срещу въшките по листата. На снимката долу вдясно идва ред на портокаловите корички, които освен чудесен естествен ароматизатор също се оказват добър помощник за градината.