Закачливи помпони

Последна редакция на 03/05/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 987 пъти

Когато търсим разнообразие, добавянето на малко цвят е изключително удачно решение. Класическата бяла завеса напълно променя имиджа си, ако по ръба ѝ внезапно се появят весели жълти орнаменти.

За изпълнението на този проект, разбира се, на първо място ще ви е необходима едноцветна завеса, която да не е 100% полиестер, а да съдържа и определен процент текстил. Допълнително:

  • лента с помпони, каквато можете да откриете в магазините за шивашки материали и пердета;
  • карфици;
  • ножици;
  • конец;
  • шевна машина.

Изпълнението е лесно. Отрежете необходимата дължина от лентата, така че да съответства на завесата. Преценете дали искате да имате украса и в долния, и в горния край – съответно ще са ви необходими една или две ленти. Прикрепете внимателно с карфиците, за да улесните последващото зашиване. След което остава само да окачите новото си колоритно и оригинално украшение за банята.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 3 нискобюджетни начина да се сдобиете с уникални и артистични завеси за баня

Съвсем не е нужно да претрупвате своята завеса за баня с различнидекоративни решения, за да я направите забележима и интересна. Понякога съвсем малък детайл и минимални действия са необходими, за да се получи желаният естетичен ефект. Доказателството идва с този колаж от три снимки, който накратко ни разказва с визуален способ как можем да украсим своята завеса със закачливи помпони. В конкретния случай е избрана комбинация, при която върху бяла завеса за баня е добавена лента с ярко жълти помпони. Най-лесния вариант е да се закупи такава лента от магазините за шивашки принадлежности или такива, посветени на направи си сам проекти. За по-големите ентусиасти съществува варианта помпоните да се изработят собственоръчно, като дори могат да бъдат подбрани в различен цвят. След това същите се пришиват върху лента, чиято дължина трябва да съответства на тази на завесата за баня. Лентата, заедно с помпоните върху нея, може да се зашие в долния край на завесата, с помощта на шевна машина, както е демонстрирано на снимката горе вдясно. В случай че шевните машини по-скоро ви образуват стресови емоции, вариант е да прикрепите лентата с помпони, използвайки карфици, чиито цветни главички ще добавят още повече колорит.