Стъпка 3: Съединете елементите от основата

Последна редакция на 15/06/2024 от Адриана

Пъхнете болтовете в дупките, които пробихте в предишната стъпка. Използвайте гаечен ключ, за да затегнете хубаво шайбите и гайките от другата страна на летвата. Повторете тези стъпки за останалите 5 крачета, необходими за основата на градинската пейка.

Стъпка 4: Сглобете основата със седалката

Изправете готовите крачета върху равна повърхност и ги застопорете с менгеме, за да стоят стабилно. Върху тях поставете сглобената седалка, като се стараете там, където летвите се срещат, да бъдат центрирани върху основата. Нагласете седалката така, че да не е на едно ниво с основата, нека бъде издадена с около 1.5 см по-напред. По този начин първо сглобете две съседни седящи части с три крачета (две от тях в краищата и едно по средата). Пробийте по 2 дупки във всяка летва от седящата част и в опорната греда на крачетата. Укрепете с винтове. Направете същото с двете противоположни седалки на тези, които току-що сглобихте.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Основа на градинска пейка

Моментите, заради които си струва да имаме къща с градина, са тези, при които може да се събере цялото семейство заедно. Когато дойдат и приятели, забавлението е още по-голямо, а колекцията от незабравими спомени нараства. Съществена роля в това отношение играят градинските мебели и в частност пейките. Дали ще са свободно стоящи, под открито небе или приютени под покрива на беседка, тяхната сплотяваща функция си остава неизменна. Затова удовлетворението сами да си изработим мебел за градинита, на която да ни е приятно и удобно да поседим сред зеленина, е толкова голямо. В поредица от няколко публикации ви разказваме как в рамките на броени дни можете да си направите съвсем сами градинска дървена пейка около стъблото на дърво. Изберете това дърво в двора си, което се е превърнало в традиционен символ за цялата ви фамилия. Така ще ви бъде още по-приятно времето, прекарано под короната му. На колажа от две снимки, към който е насочен фокусът тук, виждаме етапи от сглобяването на основата за пейката и свързването ѝ със седалката. Отляво, облеченият в светло синя блуза майстор тъкмо затяга гайката към един от свързващите дървените дъски болт, с помощта на гаечен ключ. На кадъра вдясно едно от крачетата на основата вече е заело мястото си точно под ъгъла, където се съединяват два от сегментите на седалката.