Аромати за хола

Последна редакция на 19/05/2024 от Люси Любомирова

Холът обикновено е място за комуникация с близки и приятели и релаксация. Тук гледаме филми, четем, посрещаме гости или просто си почиваме след дълъг ден. Ако холът е място за релаксация и отдих, може да изберете успокояващи аромати като лавандула или сандалово дърво. Тези аромати ще помогнат да се създаде уютна атмосфера. 

Но когато очакваме гости, може да изберем по-живи аромати като цитрусови или мента. Те ще добавят свежест и енергия. Една основна характеристика може да бъде определяща в изборът на аромат за хола и това е светлината. Ако холът има много дневна светлина, може да изберете аромати, които са свежи и леки, а за по-тъмни холове, можете да изберете по-топли аромати като ванилия или кедър

Ванилията е популярен избор за хола, тъй като създава уют и комфорт. Цитрусовите аромати, като лимон, портокал или грейпфрут, са освежаващи и стимулиращи. Лавандулата е известна с успокояващите си свойства и е подходяща за релаксация. 

Също така, за хола са подходящи аромати с изразена миризма, например мускус, жасмин. Ако интериора е в скандинавски стил чудесно ще се впише аромата на лимонена трева, върбинка, лен, цитрусови плодове. За модерните минималистични декори - хладна зеленина и свежи флорални аромати. 

Всеки тип аромат е подходящ за хола - от по-леки парфюмирани свещи и ароматна керамика, до по-трайни спрейове и ароматни дифузори. Интензивността на аромата на дифузера може да се регулира с помощта на броя на пръчките: колкото повече, толкова по-богат ще бъде (за малка стая обикновено са достатъчни една или две). 

Свързано:

Декорация за стена Енциклопедия на домашните аромати: най-добрите ухания за всяка стая