Дръжките на уредите и шкафовете в кухнята и подложките за хранене

Последна редакция на 29/03/2024 от Диляна Илиева
Източник | Видяно 846 пъти

При приготвянето на храна често забравяме да измием ръцете си веднага, докато се суетим забързано в кухнята. За съжаление всички дръжки на шкафове, посуда и предмети, до които се докосваме с мръсни ръце, се превръщат моментално в идеалното свърталище за разнообразни видове микроби. Незабавното почистване на тези предмети би предотвратило това. Един страхотен начин за справяне с мръсотията по дръжки от мед и месинг е като направете почистваща паста, смесвайки по една супена лъжица брашно, сол и оцет. Разбъркайте внимателно, докато се превърне в еднородна пастообразна смес, след това втрийте пастата по повърхността на месинг или мед с помощта на памучна кърпа. Оставете я за няколко секунди да подейства, след което я минете с кърпа, потопена в топла вода, а накрая подсушете. 

Поставените подложки за хранене са чудеснен начин за защитата на дървеното покритие на масата от петна при хранене, но те се замърсяват бързо. Пластмасовите или винилови подложки можете да изплакнете след употреба с топла вода и сапун, като след това ги оставите да изсъхнат напълно. Тези от плат могат да бъдат изпрани в пералната машина, но ако има нещо, което е бродирано по тях, е по-добре да бъдат минати на ръка с подходящи препарат и температура на водата.

Виж още: Как да изчистите целия си дом за час?

Свързано:

Няколко места в дома, които може би забравяте да почистите

Нека обърнем внимание и на интериора в стаята. Основният цвят тук отново е бялото. То е изключително трудно за поддържане и почистване, но за сметка на това излъчва спокойствие, хармония, светлина, усещане за чистота. Но пък прави пространството да изглежда по-обширно, стаята излъчва и свежест и настроение. На кухненският плот и този на острова са черни, като добавени акценти в черно са дръжките на шкафовете и високите столове. На кухненската маса на другата снимка има елегантен сервиз върху добре аранжирана маса, като за всеки гост е предвидена подложка а хранене. Цветът и е съобразен предвидливо с този на сервиза. В средата на масата са поставени две сиви вази с по един червен гербер в тях. А в центъра на масата е зелена на свещ,като свещникът под нея в краските на сервиза.