Стълбищните парапети

Последна редакция на 28/03/2024 от Диляна Илиева
Източник | Видяно 724 пъти

Перилата влизат в контакт с микроби през цялото време, но по рядко се сещаме да ги почистваме. Те често са изработени от материали като дърво или ковано желязо, които не трябва да се излагат на прекалено много вода. За целта обаче има специални препарати, които са изработени за специфични повърхности и вършат чудеса при почистването. Периодично трябва да обмислите и лакиране или шлифоване на повърхностите, за да премахнете появилите се несъвършенства с времето. Тъй като парапетите често са дървени, вероятно сте забелязали появата на лепкави петна по повърхността. Тях можете да отстраните като смесите две чаши вода и една чаша бял оцет в пластмасова бутилка с пулверизатор. Напръскайте директно върху парапетите, оставете за около минута, а след това старателно избършете със суха кърпа.

Ако все пак имате нужда от помощ при почистването вкъщи - обърнете се към опитните специалисти, които ще се справят бързо и лесно с всяко предизвикателство. А при необходимост от ремонт - винаги можете да пуснете безплатна заявка за изпълнение на проект, в която да опишете какво е необходимо да бъде направено, а след това да разгледате подбраните оферти, които ще получите, и да изберете най-добрата сред тях.

Свързано:

Няколко места в дома, които може би забравяте да почистите

При наличието на стълбище в един дом основен фактор е осигуряването на сигурността и функционалността на стълбището, независимо какво е то, освен самата настилка, е наличието на парапет. Тук парапетът е дървен избран е цвят подхождащ на тъмният под и белите и сиви стени, а именно – сив цвят. Прокарвайки поглед по стената, което продължава към по-ниския етаж, забелязваме, че собствениците са избрали да поставят на нея три правоъгълни картини с черни рамки. И тук отново забелязваме една изчистеност, простота в дизайнерското решение и елегантност.