Максимизиране на естествената светлина и гледките

Последна редакция на 21/09/2024 от Ирена Петрова

Проектирайте дома си така, че да позволява възможно най-много естествена светлина. Големите прозорци, стъклените врати и покривните прозорци могат да внесат в интериора много дневна светлина, намалявайки необходимостта от изкуствено осветление и създавайки по-благоприятна атмосфера. Разположете мебелите така, че да се възползвате максимално от тези източници на светлина.

Използвайте прозрачни завеси или щори, които могат лесно да се регулират, за да контролирате количеството светлина, навлизащо в дома ви. Тази гъвкавост помага да се поддържа връзка с външното пространство, като същевременно осигурява уединение, когато е необходимо.

Подредете стаите си така, че да се възползвате от гледките на открито. Независимо дали става въпрос за градина, улица с дървета или далечна планина, визуалният достъп до природата от вътрешността на дома ви може да подобри настроението ви и да създаде усещане за пространство. Ако в дома ви липсва естествена гледка, помислете за добавяне на произведения на изкуството или снимки на природна тема.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Биофилен дизайн: Свързване с природата вътре в дома