Светъл или тъмен под?

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

Изборът на цветовата гама е също много важна стъпка, която може да определи целия облик на спалнята. Цветът на пода в спалнята трябва да съответства на общата концепция на интериора и да създава уютна атмосфера.  

Например, светли цветове като бяло, бежово или сиво ще бъдат подходящи за класически стил или скандинавски дизайн. Светлият цвят на пода ще направи стаята по-светла и по-просторна и това често е отлично добър избор за малки спални. Светлите подове обаче могат да бъдат по-податливи на замърсяване и да изискват по-често почистване. 

Тъмните нюанси, като кафяво или черно, са отличен избор, когато се стремим да придадем на интериора елегантност и дълбочина. Тъмният под ще придаде на стаята изискан вид. Такива нюанси спокойно може да използвате в по-големи помещения, като използвате същия нюанс в декорацията за повече хармония. 

Има и още нещо, което влияе върху излъчването на пода и това е покритието му. Например, гланцовото покритие е изискано и луксозно, докато матовото ще го направи да изглежда по-приглушен и уютен. 

Свързано:

Идеи за спалня Подът в спалнята - акцент, практичност и комфорт