Има още едно специално лепило и това е Keraflex MAXIS1.

Последна редакция на 16/09/2024 от Елизабета Костова
Източник | Видяно 971 пъти

Keraflex MAXIS1 e деформируемо лепило на циментова основа без вертикално приплъзване и удължено отворено време за керамични плочки и материали от камък. Особено подходящо е за полагане на големи по размер гранитогресни и каменни плочки (дебелина на слоя лепило от 3 до 15 мм). Може да се полага върху интериорни стени от пенобетонни тухли, гипсокартон, подови отоплителни системи, боядисани интериорни стени (при условие, че боята е в отлично състояние), съществуващи мраморни покрития, подова мозайка и керамични подове, основи, които са хидроизолирани с Mapelastic, Mapelastic Smart, Mapelastic AquaDefense, Monolastic, Monolastic Ultra или Mapegum WPS и върху достатъчно твърди бетонни конструкции. Особено е подходящ за полагане върху подове, подложени на интензивно движение и натоварване. Неговата трайност след смесване е повече от 4 часа.

За разлика от Adesilex P7 и Adesilex P9, Keraflex Maxi S1 може да се полага върху неравни повърхности, като не е необходимо предварително изравняване на основата.  Това е подходящото лепило за полагане на широкоформатни плочки. Keraflex MAXIS1, е деформируемо, с клас S1 спрямо нормата EN 12 004, и разработено по иновативната технология на Mapei Low Dust. Благодарение на нея се отделя по-малко прах по време на смесване, който попада в дихателните пътища и оттам в белите дробове. Това е щадящ здравето продукт.

Висококачествени продукти вече над 80 години!

Повече от 80 години, Мапеи предлага висококачествени продукти, тясна специализация в областта на строителните решения и научноизследователска дейност, която активно се развива и до днес. Освен с качеството и характеристиките си, нашите продукти са актуални и по отношение на визия и дизайн. Лепилата и фугиращите продукти са класифицирани съгласно стандартите EN12004 и EN13888. Продуктите за лепене на материали от керамика и камък на Mapei отговарят на изискванията за екологична устойчивост.

За още продукти за материали от керамика и камък от широката продуктова гама на Mapei, прочетете тук.

За повече информация относно продуктовата гама на Mapei, може да посетите нашия сайт www.mapei.bg или Facebook страницата ни.

 

Свързано:

Идеи за баня Иновативните лепила за плочки