12 цветни идеи с плочки за баня

Последна редакция на 26/04/2024 от Адриана

Хората са свикнали да възприемат банята като помещение с изчистен интериор. Доскоро сред цветовете за плочки за баня преобладаваха бели, кафяви или сини. Защо пък банята да не е цветна и да не приляга чудесно на доброто ви настроение, докато пеете под душа или играете с детето си във ваната? В специализираните магазини вече можете да откриете фаянс и теракот в топли и приятни нюанси, както и по-разчупени идеи с ненатрапчиви флорални мотиви. Още с първия пример, който ви показваме на снимката тук, можете да видите как банята е избягала от бялата монотонност само с помощта на цветните плочки, превзели част от стената ѝ. 

Ако сред вас има такива, които обичат интериорът в дома им да е цветен и си представят своя хигиенен кът като феерия от багри, днес сме ви подготвили няколко идеи за нетрадиционни бани, каквито едва ли сте срещали в много къщи. Свържете се с регистрираните при нас специалисти по ремонт на баня и полагане на плочки, за да реализирате тези, които са ви впечатлили най-много. 

Свързано:

Идеи за баня 12 цветни идеи с плочки за баня

Ако сте ценители на белия цвят в интериорния дизайн на различните помещения вкъщи, а също и усещането за чистота и уреденост, което оставя след себе си, то тази баня ще бъде точно по вашия вкус. В снежнобял цвят, а също и семпли цветни акценти са в основата на дизайна на банята. Сами виждате, че обзавеждането е семпло и изчистено от излишни елементи. В центъра е разположена изящна вана, която винаги ще ви кара да се отпуснете пълноценно след края на работния ден например. Свободностоящата й структура изглежда не само оригинален, но и модерен избор на дизайнерите. Все по-често, този тип вани са считани за най-модерните акценти в интериорните тенденции за обзавеждане на баня. Белият цвят е основен и за подовата настилка, а също и стените. Широките плочки на пода са много подходящи както за малки, така и за по-просторни помещения, а усещането за приветливост е гарантирано. Мекият дизайн и липсата на остри ръбове на ваната създава усещане за хармония, а разположението на душ батерията в средата на едната стена на ваната е знак за удобство и комфорт. Единственият акцент в интериорния дизайн на тази баня е цветната мозайка на стената зад ваната. Топли цветове се "грижат" за доброто настроение в атмосферата на помещението. А на фона на бялата "приказка", цветните багри са истински шедьовър.