Масло с твърда вакса

Последна редакция на 21/05/2024 от Габриела Санчес

Опушен дъб в банята - финиширан с масло. Phivex

Този продукт представлява микс от естествени масла и вакси (восъци). Подовата настилка, която е обработена с него получава естествена форма на защита. Маслото прониква в дълбочина в порите на дървесината, но не ги запечатва. Така дървесината може свободно да диша, предпазена е от проникване на течности и се почиства лесно. Ваксата от своя страна остава върху повърхността като много тънък защитен слой, осигурява висока износоустойчивост на покритието и я защитава от драскотини. Маслото с твърда вакса защитава дървесината отвън и отвътре от проникване на замърсявания и влага. OSMO - производител с дългогодишен опит предлага на своите клиенти масла с твърда вакса, които придават на дървото натурален изглед. Всички негови продукти са абсолютно безвредни и подходящи дори за детски дървени играчки.

Покритието от масло и твърда вакса на немския концерн OSMO е изключително здраво и лесно за поддържане. При реновиране няма нужда от циклене на паркета. Огромно предимство са цветните масла с твърда вакса на OSMO. Над 30-те готови цвята позволяват коренна промяна на визията на вашия под.

Свързано:

Идеи за баня Масло с твърда вакса или лак - правилният избор за вашия паркет

Нека разгледаме тази красива баня, която съчетава в интериора си различни материали. Интересният й дизайн впечатлява не само със снежнобелите цветове в обзавеждането, ама и с избрания за основна подова настилка паркет. Цветовете на стените са традиционно бели, а добавените декоративни детайли вдъхват разчупен вид на дизайна, а също и динамика в обзавеждането. На преден план, прилепена до стената е разположена изящна вана с правоъгълен дизайн и масивна структура. Душ батерията е монтирана от вътрешната й страна, плътно до стената. А по периферията й виждаме и практична гъба за баня и други принадлежности. Чиста кърпа е прехвърлена върху външната й стена, а за допълнително удобство и комфорт, виждаме и две закачалки монтирани на стената, върху които са окачени чисти и пухкави хавлии. Тъмният цвят на подовата настилка е красив акцент в интериора на помещението, умело контрастиращ върху снежнобелия фон на стените и ваната. На заден фон на снимката се вижда и изцяло стъклена врата, която води към друго помещение, но създава усещане за простор и приветливост. Това са едни от основните качества на стъклото, като елемент от интериорния дизайн. Декоративните детайли също не отсъстват - всяка част от дома се нуждае от тях. Красива картина е окачена на стената над ваната, която едновременно внася цвят в интериора, разчупва атмосферата, и придава по-завършен облик на помещението.