Поддръжка и ремонт

Последна редакция на 20/04/2024 от Милена Галанова

Когато се монтира правилно с няколко слоя качествен уплътнител, нанесен върху повърхността, грижата за корковия под е относително лесна. Изисква само редовно метене или прахосмукачка за премахване на малки песъчинки и частици мръсотия и влажно почистване от време на време. При разливане на течности трябва да сте доста внимателни и бързи, за да се предотврати образуването на петна.

Драскотините от ноктите на домашни любимци са особен проблем с корковите настилки. Подрязването на ноктите им може да помогне за това, но домашните любимци неизменно ще повредят корковия под. Ако имате много тежки уреди или мебели, те понякога могат да причинят постоянни дупки в материала. Това може да се компенсира до известна степен чрез използване на подложки за мебели.

Ако директна слънчева светлина пада върху корковия под всеки ден, тогава може да се появи обезцветяване и петно ​​от пода, което в крайна сметка води до придобиване на различен оттенък от околните зони. Това може да се предотврати чрез блокиране на слънчевата светлина със завеси или щори, но това не е релевантно решение.

Свързано:

Коркови подови настилки