Осигурете нормална работа на мини хладилника

Последна редакция на 28/03/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 570 пъти

Периодичното отстраняване на лед е най-важната техническа операция за осигуряване на нормалната работа на малкото хладилно устройството. Има 2 варианта за справяне с леда:

  • Капково размразяване - Принципът на капковото отстраняване на леда се основава на поставянето на специален елемент в камерата, върху който в нормален режим кристализира влагата. Когато хладилникът достигне зададената температура, компресорът спира. Ледът започва да се топи и течността периодично се оттича или се изпарява извън хладилното отделение. 
  • Система за ръчно размразяване - Размразяването в ръчен режим включва изключване на хладилника, изваждане на продуктите от него и събиране на разтопената вода. 

Полезно е да знаете, че автоматичната система за размразяване No Frost, внедрена в повечето модерни хладилници с големи размери, не може да се използва в компактни устройства поради доста впечатляващите обеми и допълнителна консумация на енергия.

Мини хладилниците са комфортно решение и доста хора ги предпочитат. За качествен монтаж и поддръжка на хладилника в дома потърсете съдействие от опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus! Направете напълно безплатна заявка за проект още сега и сравнете офертите, които ще получите, за да изберете най-добрата за вас!

Свързано:

Мини хладилници: как да изберем най-добрия модел?