Не само разходът е важен

Последна редакция на 18/05/2024 от Габриела Санчес
Източник | Видяно 619 пъти

Оказва се, че не. Поддръжниците на отоплението на дърва коментират още, че запалената камина, пълна с цепеници, създава несравним уют и усещане за романтична атмосфера. Твърди се, че топлината, отделяна при горенето на дървата, е най-меката и приятна спрямо всички останали методи за затопляне, а храната, приготвена на този вид гориво, е най-вкусната. В крайна сметка всеки сам избира как да топли дома си - в зависимост от убежденията си и от финансовите възможности, с които разполага. Засега никой не ни ограничава да захранваме печките у дома с какъвто горивен материал поискаме.

При всички положения обаче дискусията по тази тема ще продължи, защото тя става все по-актуална. За последните 20 години, изненадващо или не, делът на домакинствата у нас, използващи дърва за отопление, се е увеличил. Със сигурност романтиката, създавана от играта на пламъците зад стъклото на камината, не е решаващ фактор за тази тенденция. Според статистиката българите потребяват най-малко енергия за отопление на домовете си, въпреки че отделят най-голям дял от доходите си за целта. Тоест не само че заплащането ни е ниско, но то не ни и стига, за да се топлим, както останалите в Европа.

Ако имате какво да добавите по тази тема и да дадете и своята лична позиция за или против отоплението на дърва, не се колебайте да го направите във форума "Направи сам". Също там можете да задавате и всякакви въпроси, свързани с ремонтите у дома и поддръжката на жилището, като ви гарантираме, че ще получите практични отговори, съвети и подкрепа от създадената там общност. А при нужда от професионален изпълнител на вашия проект за домашно отопление - потърсете го в MaistorPlus, при нас са регистрирани многобройни изпълнители, за които можете да прочетете детайлна информация.

Свързано:

ЗА или ПРОТИВ отоплението на дърва