Цветовете на ретро дизайна

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

За да обзаведете дом в модерен ретро стил, трябва да започнете  с цветовете на дизайна. И тъй като все пак това е модерна среда, имаме възможност да експериментираме с цветовете. Цветовите гами могат да бъдат пастелни и да бъдат използвани не само за стените, но и при мебелите, уредите и декорацията. 

В съзнанието ни често изниква ретро хладилник в светло синьо и ярко червен тостер, които поставени в кухнята ще оживят атмосферата и ще я направят много специална. Същото може да направим и в хола, с фотьойли в цвят розова пудра или тапицерия от кадифе в люляков цвят - и двете решения ще придадат на интериора непреходен вид и стил.  

Ако от друга страна, сте любител на смелите и ярки цветове, тогава можете да изберете поп арт стила  от 50-те години. Характерните елементи на този дизайн са цветните столове и мебели в оранжево, червено, жълто, синьо, които се съчетават отлично с кръгла дървена маса. 

Що се отнася до декорациите обаче, предлагаме ви да изберете принтове в стил Анди Уорхол, баща на поп арт, който изобразява елементите на културата от 50-те години. 

Свързано:

Модерен ретро дизайн - завръщането на иконичния стил в интериора