Елементите на модерния ретро стил

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

За разлика от много от другите стилове в интериорния дизайн, модерният ретро стил има малко правила, които основно са насоки за съчетаване на старото с новото. В този смисъл, модерният ретро стил много напомня на еклектичния стил. 

В еклектичния стил, няма стриктни правила, но за разлика от него, в модерния ретро стил трябва да се използват определени естетически елементи. Такива като старинен стол и телефон. Тези два елемента, комбинирани с зелени стени или тапет и бюро за компютър в бяло и ще постигнете идеалното съчетание на старо и ново. Този стил е богат на детайли и предоставя възможности за изразяване на въображението. 

Модерният интериор, въпреки че носи ретро привкус, трябва да бъде функционален и практичен. Това, плюс ясните тонове и изчистените линии, са ключовите елементи на модерния дом. Съчетаването им с ретро елементи означава да придадем на интериора оригинален, цветен щрих, който  ще го направи уникален. Трябва да внимаваме обаче да не прекалим с винтидж елементите. Те трябва да бъдат добре преценени и стратегически разположени в модерна среда. 

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Модерен ретро дизайн - завръщането на иконичния стил в интериора