Двойно шоколадово фъдж-брауни

Последна редакция на 17/05/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 162 пъти

Източник

Истинското брауни трябва да притежава богат шоколадов вкус с дъвчаща сърцевина и аромат, който да кара сетивата ни да изтръпват от удоволствие. Нашето предложение е точно такова, а се приготвя за броени минути!

Какво ще ви е необходимо:

  • 25 гр. овесено брашно
  • 5 гр. тъмно неподсладено какао
  • 1 с.л. кленов сироп
  • 60 мл. прясно мляко
  • 1 голямо яйце
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • парченца шоколад за поръсване
  • щипка сол

Приготвяне:

  1. В малък съд комбинирайте сухите съставки, а в отделен такъв мокрите. Смесете заедно и изсипете в красива огнеупорна купичка, леко намазнена с олио, а след това поръсете с малко шоколадови парченца.
  2. Пъхнете в микровълновата фурна за 2, максимум 3 минути, докато се надигне добре (при потупване с лъжица трябва да се усеща, че сърцевината е все още влажна и мека).
  3. Сервирайте веднага, без да изваждате браунито от купичката.

Свързано:

Няма да повярвате, че тези вкусотии се приготвят в микровълновата!

Шоколад и още повече шоколад е мотото на всяко уважаващо себе си брауни. А това, което виждате представено на колажа от сде снимки тук, впечатлява с факта, че се приотвя за броени минутки в микровълновата фурна. Всъщност консистенцията му, ако се уцели времето за печене, много напомня тази на шоколадово суфле, известно още като лава кейк. При този неустоим сладкиш, сърцевината остава в течен вид и блажено се стича по вкусовите ви рецептори, за да ви достави неподражаема шоколадова наслада с аромат на прясно масло. Именно затова е препоръчително да се консумира с лъжица, както виждаме и тук. Независимо дали ще го печете в микровълнова или обикновена печка, е хубаво да имате под ръка от тези бели огнеупорни купички, които ясно се виждат на снимката вдясно. Цветът, разбира се, не е задължително да бъде този, но пък бялото е неутрално ще си кореспондира безпроблемно с по-голяма част от интериора ви. Ако пък предпочитате по-плътна текстура на браунито, така че то да прилича на шоколадово кексче, просто го оставете да се пече една идея по-дълго. Понякога е въпрос на няколко секунди в повече да се промени агрегатното състояние във вътрешността на вашето фъдж-брауни. Отгоре може да поръсите с малки парченца шоколад, също както е показано тук.