Температура, влажност и торене

Последна редакция на 17/05/2024 от Ирена Петрова

Кактусът предпочита високи температури - от 20 до 26 градуса. През зимата растението предпочита период на захлаждане, като температурите се движат около 12 градуса по Целзий. В естествената си среда пустинният кактус е свикнал с много хладни нощи, а някои видове могат да издържат дори на нощи, които падат до 0 градуса. Все пак стайните растения, които не са закалени, трябва да бъдат защитено от зимни течения.

Кактусът предпочита влажност на въздуха от 40 до 60%, която е доста лесна за постигане в повечето домове. Горските кактуси обичат въздуха да е малко по-влажен от пустинните сортове. Затова, ако видите, че сукулентното ви растение повяхва, разпръсквайте го от време на време.

Кактусите могат да оцелеят при едни от най-суровите условия на земята. Всяко усилие за наторяване е добре дошло, но не е необходимо. Някои дават слаби резултати със стандартните торове за стайни растения (вероятно поради неправилното съотношение на хранителните вещества), затова потърсете специализиран органичен тор за кактуси, който съдържа повече фосфор, отколкото азот. Наторявайте кактусите си два до три пъти годишно, само по време на вегетацията, и се съобразявайте с препоръчаните от производителя количества. Намалете или премахнете торенето през зимата.

Ако имате двор и планирате озеленяване, не се колебайте да се свържете с някой от нашите професионалисти.

Свързано:

Отглеждане на кактуси в саксия