Японски стил

Последна редакция на 15/05/2024 от Люси Любомирова

Japandi, една от най-модерните тенденции през последните години, е комбинация от скандинавски комфорт и японски минимализъм. Той се отличава с използването на естествени материали и приглушени цветове. При избора на градински мебели, предпочитайте прости модели, изработени от светло дърво, ратан или бамбук. Що се отнася до растенията, най-подходящи за градина в японски стил са видове като смърч, бор, ела и различни декоративни треви. 

За да постигнете Japandi стил на градината си, трябва да съчетаете чистотата и функционалността на скандинавския дизайн с топлината и изтънчеността на японския. Това означава да избягвате прекалено пъстри или сложни елементи и да се придържате към неутрална цветова палитра.  

За да допълните Japandi стил, можете да използвате елементи от японската традиция като фонтани, огледала или каменни групи. Тези елементи ще помогнат да създадете Дзен атмосфера в градината и да спомогнат за релаксация и медитация. Можете също така да използвате мъх, който ще придаде органичен вид на градината. 

Japandi стил е идеален за тези, които търсят баланс и хармония в градината си. С този стил можете да създадете пространство, което е модерно и елегантно, но същевременно топло и уютно. 

Модерните тенденции в градинския дизайн за 2023 година ви предлагат разнообразни стилове и възможности за създаване на красива и функционална градина. Изберете стила, който отразява вашите предпочитания и го съчетайте с подходящите растения и елементи, за да създадете уникална градинска атмосфера.  

За детайлите в новия ви проект могат да се погрижат специалистите по озеленяване, които имат много опит и познания и с удоволствие ще ги споделят с вас. Времето, което ви дели от мечтана, стилна градина е само един клик. Започнете лятото със свежи идеи и нова стилна градина. 

Свързано:

Стил в градината - тенденции 2023