Преди и след: 12 оригинални идеи за обновяване на градината

Последна редакция на 03/05/2024 от Виктория Маринова

В забързаното ежедневие все по-малко ни остава време да се откъснем от градската суета и да се насладим на успокояващия контакт с природата. Късметлии са онези, които разполагат със собствено пространство на открито, било то просторен двор или малка градина. С малко креативни идеи и вдъхновение може да превърнете вашата градина в чудесно местенце за отдих и споделено време с близки и приятели.

Направете страхотно първо впечатление на своите гости, като ги поканите в уютен двор с приятно осветление. Разгледайте нашите преобразяващи идеи и открийте подходящата за своята градина, в зависимост от нейния размер и състояние. При нужда от квалифицирана помощ за нейното озеленяване и поддръжка, можете да разчитате на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!

Виж още: Идеи и снимки за градина

Свързано:

Идеи за градина Преди и след: 12 оригинални идеи за обновяване на градината

Видът на градината е в голяма степен отговорен за първоначалното впечатление, което собствениците на къща с озеленен двор оставят у своите гости. Разбира се, градината може да е разположена и в задния двор, но дори и там е добре тя да бъде обгрижвана така, че визуалната среща с нея да носи само наслада за сетивата. Тук ви представяме колаж от пет снимки, където са показани фрагменти от градини, от които можете да почерпите идеи и за озеленяване при вас. Започваме със снимката горе вляво, където на фона на естествената зеленина от иглолистни дървета, се извисява двуетажна къща. Пространството пред нея е изчистено и изравнено и само на места се забелязват малки туфички трева. Непосредствено до къщата виждаме четири или пет храста от чимшир, подрязани на средна височина, в цилиндрични форми. Продължаваме с двете малки снимки долу, като лявата акцентира на отлично поддържана тревна площ, пред която се вижда малко островче с почва, откъдето след време може да поникнат засадени посеви. При дясната малка снимка на преден план са няколко розови цветя с много листа и част от дърво. Отвъд тях виждаме добре поддържана площ с окосена трева, след която им още дървета. На снимката горе виждаме малка градинска бяла кръгла маса, около която са наредени три метални градинки стола със зелени декоративни възглавнички. По-голяма градинска маса, точи път правоъгълна и изработена от дърво, можем да видим на снимката долу вдясно. Тя, както и леките метални или пластмасови столове около нея, са поставени върху дворни светло сиви плочки. В по-близката до нас част от кадъра е съвсем леко възвишение, покрито с трева, в края на което са подредени ниски храстчета с туфи с цветя.