Да се скрием от жегата с капаци на прозорците

Публикувано на 03/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 7 284 пъти

Високите температури през лятото обикновено ни карат да дърпаме плътно завесите у дома и да не допускаме пряка слънчева светлина в най-горещите часове на деня. Вместо с тежки и непрозрачни пердета обаче, можем да си осигурим така търсената прохлада и с елегантни капаци на прозорците. Те най-често се изработват по поръчка, като по време на предварителната консултация с изпълнителя имате възможност да дадете списък с всички свои предпочитания - от цвят, през функционалност, до различни малки детайли, които да се съчетават с интериора на стаята.


Неутрално и стилно

Боядисаните в черен или друг тъмен цвят капаци се съчетават добре с почти всеки интериор. Гланцирайте ги за допълнителен блясък и ще се радвате на красиво решение за уединение от външния свят.

Още по темата: 7 лесни стъпки за красива и безупречна дневна


За светла и просторна баня

Щорите, проектирани с хоризонтален разделител по средата, са популярен избор за баните с прозорци. Долните жалузи могат да остават притворени, за да ви предпазват от чужди погледи, а горните да пропускат светлина.


Предимството на индивидуалната изработка

Някои врати и прозорци имат малки стъклени надстройки за повече светлина в дома. Ако търсите готови решения за "обличането" на прозорците с пердета или традиционни щори, трудно ще се справите с тази особеност. В този случай направените по поръчка интериорни капаци пасват идеално както на големите прозорци, така и на по-малките части над тях. А ефектът е поразителен!


Възможност за интересна визия

Без значение колко големи или малки за прозорците ви, изработените по поръчка жалузи в желания от вас цвят и големина на напречните летви, могат да създадат усещането за стена, облицована с красива ламперия. А при отварянето си - да разкрият гледката пред дома ви.


Проявете креативност!

Интериорните капаци позволяват да изявите творческата страна у себе си. Така прозорците ви могат да бъдат обкичени с имитация на дървени клонки или да добият изтънченост с интересен средновековен вид. Орнаментите и вариантите са много. На вас остава да изберете коя визия подхожда най-добре на вашата индивидуалност.

Вижте още: Креативни начини за повторно използване на стара стълба


Нека са отвън

Не е задължително капаците на прозорците ви да са интериорни. Напротив, доста разпространен вариант е поставянето на съоръжението от вътрешната страна на дограмата. Това, погледнато отвън, придава усещане за класически домашен уют, сякаш домът ви "проглежда" навън. Добре е обаче да имате предвид, че поддръжката на капаците е трудна, ако се намирате на висок етаж, и прозорците са много големи.

За да прецените кой да бъде изпълнителят на вашите капаци за прозорци, пуснете безплатна заявка в MaistroPlus. Ще получите оферти от регистрираните при нас фирми и ще изберете условията, които са най-приемливи за вас. Получаването на офертите не ви обвързва със задължение да наемете някой от свързалите се с вас специалисти. Вашите капаци за прозорци ще бъдат изработени само от професионалиста, за когото сте сигурни, че разбира добре концепцията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта