Надниквали ли сте в Хобит къща?

Публикувано на 05/03/2015 от Ани Атанасова | Видяно 8 818 пъти

Няма как да отречете, че Хобит къщите са доста привлекателни - изглеждат удобни, компактни са, а всичко в тях носи усещане за топлина и уют. Именно последното е това, което отличава домовете на нисичките им обитатели, според автора, направил тези убежища толкова популярни. Те отдавна са напуснали кориците на книгата си и са се превърнали в мечта на мнозина, които предпочитат да живеят в по-нестандартна и приказна сграда. Ако и вие искате да се сдобиете с нещо подобно, но смятате, че е невъзможно, прочетете следващите няколко причини, които ще ви докажат точно обратното. И ако сте готови да действате, пуснете заявка за изграждане на къщата-мечта!


Построяването на подобна къща е изгодно

Ако една от причините да не се решавате на Хобит къща за ваш дом са парите, то тогава е добре да знаете, че всъщност строежът ѝ излиза доста по-изгодно, отколкото предполагате. Хобит къщата на ентусиаста Саймън Дейл възлязла на около 5000 долара, което в български левове се равнява на малко над 8,500 - доста приемлива сума в сравнение с построяването на една обикновена къща.

Причината да е възможно вместването в подобен бюджет, е че хобит домовете обикновено се правят със строителни материали, които природата предлага. Не се налага да пазарувате скъпи тухли, бетонови блокчета и други подобни. Даже колкото по несъвършени и разлинчи във формата им са градивните камъни и дървени елементи, толкова по-автентично ще ви се получи жилището. 


Позволява ви свобода в проектирането на всяка стая

Както всяко друго нещо, което измисляте сами, проектът на вашата Хобит къща може да бъде изцяло по ваш модел. Естествено, ще ви се наложи да се консултирате със специалист, за да бъдете сигурни, че постройката ще бъде безопасна за вас и вашето семейство. Това ще бъде единственото нещо, което би могло да ви ограничи по някакъв начин. След като изчистите всички притеснения, свързани с устойчивост на материалите, разпределение на помещенията, можете смело да действате. Съобразете мебелите така, че да се впишат успешно в една хобит обстановка. Заложете на семпли дървени столове и поставете меки възглавнички на седалките им. Не пропускайте и позитивния ефект на топлота който подходящото осветление може да ви даде.


Хобит къщите са природосъобразни

Вероятно не сте се замисляли, но Хобит къщите биват построявани с устойчиви строителни материали, което ги прави изключително природосъобразни. Камък и дърво са основно използваните суровини, които се влагат в подобно строителсто. С тяхна помощ се изграждат солидни основи, които, от своя страна, позволяват и инсталирането на зелен покрив. Наличието на поiледния прeвръща къщата в благоприятна среда както за вас, така и за екосистемите. В същото време имате естествена градина на свое разположение, без дори да се налага да се катерите, за да се доберете до нея. Тъй като хобит домовете обикновено се строят в земята и по-малка част от тях остава отгоре, покривите им всъщност са разположени доста ниско. 

Вижте също: Къщата на семейство Флинстоун


Предлагат ви както красив интериор, така и очарователен екстериор

За разлика от повечето сгради в България, Хобит къщата би ви позволила да направите екстериора на дома си също толкова приятен за окото, колкото и интериора.

Да се решите на Хобит къща всъщност не е толкова трудно, колкото си мислите. Претегляйки споменатите тук плюсове, няма как да не забележите, че положителните страни на едно такова жилище са доста повече от тези на един обикновен апартамент например. В случай че сте съгласни с нас, не се колебайте да споделите в коментарите по-долу интересни идеи или снимки.

Ако мечтаете за Хобит къща, но не знаете как да пристъпете към действие, не се чудете, а се спрете на най-подходящия за вас строителен специалист. Пуснете заявка, напълно безплатно, сравнете цени и оферти, както и се запознайте с оставената обратна връзка от предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта