Компактни дървени къщи за студенти

Публикувано на 02/12/2014 от Виктория Маринова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 13 726 пъти

Представете си студентско жилище, което разполага с всички удобства, има изключително приветлив външен вид, а на всичко отгоре - щади природата и наемът му е наполовина по-малък от останалите. Знаем, че звучи невероятно, но това съвсем не е илюзия, а продукт на шведската фирма Tengbom, която през 2013 година материализира мечтата на всеки студент за уединение и комфорт.

Вижте още: Живот в сламена къща


Устойчиви и достъпни

Компактните дървени къщи, съвместен проект между Tengbom и шведски студенти, се отличават с това, че са устойчиви и едновременно достъпни. Изградени са от изцяло естествени материали, като в техния дизайн почетното място е отредено за дървото. То съвсем не е случаен избор от страна на създателите на проекта, като локалното му добиване спестява значителни разходи по транспортирането му. Методът, използван за конструирането на студентските жилища от своя страна скъсява значително времето, необходимо за направата им, без обаче да прави компромис с качеството им.


С грижа за природата

Основното им преимущество е фактът, че изработката им предполага намаляване вредите, които оказват върху природата, както и много по-ниските наеми, които ще заплащат студентите за тях. И това ако не е трепетно очаквана строителна иновация!


Максимално оползотворено пространство

Практичността е другата ключова дума, когато говорим за компактните студентски квартири, защото всяка от тях е създадена така, че пространството да бъде оползотворено максимално. Именно това е и причината цялото това удоволствие да се побира в скромните 10 кв. метра. За сметка на компактния си размер обаче всяко от тези жилища разполага с място за хранене, кухня, бюро, сгъваем диван и легла с повдигащ механизъм, санитарен възел и дори малък открит вътрешен двор. Истинско доказателство за това, че от гледна точка на дизайна понякога по-малкото е повече!


Погледнати отвън - никой не подозира какво съкровище крият

През 2013 година част от тези симпатични "умни" жилища бяха разположени в шведския музей на изкуствата, а през 2014 цели 22 от тях са вече пригодени за живеене и очакват своите първи наематели!


Всичко започва с перфектен проект

Вижте още: Креативен офис сред природата

Ако искате проектът ви за къща да не остане изложен в музея на въображението ви, потърсете професионалист, който да създаде вашия дом-мечта. Направете безплатно запитване към архитекти и изпълнители, регистрирани в MaistorPlus. Сравнете предложенията и представянето им в платформата и изберете най-подходящия за вас!

Направи заявка



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта